http://www.phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tablon_w.php?id_actividad=3642&id_pagina=1 La webquest que he realitzat amb les meves companyes,Olga Cercós i Olga Valdívia, té per nom:L´arròs i tu com el menges?.
És un treball adreçat a alumnes d´Educació Secundària Obligatòria i prenent el rol de periodistes cal que l' alumnat realitzi un reportatge d´investigació sobre la història i la vida de l´arròs a partir de les activitats programades en aquesta webquest.
És un treball adreçat a alumnes d´Educació Secundària Obligatòria i prenent el rol de periodistes cal que l' alumnat realitzi un reportatge d´investigació sobre la història i la vida de l´arròs a partir de les activitats programades en aquesta webquest.
Alhora comprobareu que permet als alumnes aprofundir en aspectes com mestizatge, multiculturalitat i integració en relació al recorregut que ha fet aquest aliment.
Us animo a que participeu i opineu sobre aquesta webquest amb la redacció de comentaris per tal de millorar-ne la pràctica.
Hola! El que en primer lloc m'ha cridat l’atenció d’aquesta Webquest és el seu títol i la seva original presentació. Realment el text dirigit a l'alumnat és molt engrescador, ja que els posa en situació en el paper de periodista amb una missió professional.
ResponderEliminarPel que fa als aspectes més formals o metodològics, trobo que es dóna molta llibertat als alumnes per triar els països i donar la forma que vulguin a la informació recollida i els resultats a presentar, i això requereix una bona entesa i negociació per part dels integrants dels equips. El treball cooperatiu serà doncs fonamental per poder dur a bon terme el treball encarregat.
Igualment, s’explicita bé el producte final que han d’obtenir del seu treball i les subtasques que hauran de dur a terme.
En l’apartat de procés he trobat en alguns casos que els recursos proporcionats faciliten en excés la recerca de la informació per part dels alumnes, ja que els enllaços condueixen directament a la resposta que cal buscar. Considero que, per exemple, no caldria incloure enllaços de receptes de cuina ja que són molt fàcils d’obtenir.
Pel que fa a la seva utilitat per treballar la interculturalitat:
En aquesta webquest l’arròs és doncs un element que permet fer significatiu l’aprenentatge proposat, ja que és un ingredient molt present en la nostra cuina i per tant allò que se’ls presenta com a objecte d’estudi està molt lligat a la realitat dels alumnes. Trobo força encertat partir d’aquest element que compartim moltíssims països per tal de començar a trobar punts d’unió i que els alumnes prenguin consciència dels transvasaments culturals que existeixen entre les diferents cultures. De fet, pot ser un punt de partida per continuar treballant altres elements comuns, no només gastronòmics, presents en societats que considerem a priori molt diferents.
La conversa que el professor/a pot iniciar amb els alumnes una vegada realitzada la webquest i presentats els treballs dels diferents grups pot ser molt enriquidora i aconseguir augmentar el nivell de tractament de la interculturalitat que en un principi pot semblar molt bàsic.