viernes, 24 de abril de 2009

3.-Seguiment i evolució de la webquest.

Els apartats que són molt importants en el desenvolupament de la webquest són els següents:La tasca principal i el procés; tot i que en el meu grup de treball estem intentant definir clarament de tota la informació que tenim què forma part de cada apartat; ja que sovint,en la descripció de l´activitat se´ns barregen descripcions d´ambdos aspectes(la tasca principal i el procés). Actualment ens trobem treballant en l' avaluació i en la graella amb els criteris avaluadors; tot i que hem partit d' una descripció general de tots els trets que volíem comentar, ens ha estat difícil arribar a un consens per tal de contextualitar els aspectes generals amb el tema escollit de la nostra webquest.
L' objectiu del nostre treball és plantejar a l' alumnat d' ESO un material que permeti desenvolupar estratègies de comprensió crítica,crear un ambient equilibrat i educar tot evitant actituds etnocentristes i potenciant actituds interculturals.
Penso que el nivell d'interculturalitat en el qual hauria d' anar és un nivell d' interculturalitat mitjà; que comporta la negociació entre les parts per tal de superar conflictes; és un nivell que comporta una actitud empàtica, ja que l' usuari s' ha de posar en certes ocasions al lloc d' un nouvingut.
Un dels aspectes que plantegem és que el grup de treball debati aspectes com mestisatge, multiculturalitat i integració en relació al tema de la webquest escollit per així reflexionar sobre quins aspectes hem de canviar en la nostra tasca educativa per tal d' aconseguir una veritable educació intercultural en aquest paradigme del pluralisme.
Valoro més que positivament la dinàmica de treball en grup per la realització d´aquesta webquest; ja que cadascuna de nosaltres ha participat en l' elaboració de tots els apartats del treball; no ha estat una feina segmentada, sinó que les aportacions han estat en totes les parts. No ha mancat un repartiment de tasques, ja que l' entrega i la participació de cadascuna ha estat diària i amb la bona voluntat de seguir endavant i anar superant els petits obstacles. Els problemes més grans han estat però amb la tecnologia i com penjar la documentació a internet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario